Köszöntjük a Mandala Naptár weboldalán!

A Mandala Naptár 2009. azzal a szándékkal kelt életre, hogy ne csak egy egyszerű naptárat tartsunk a kezünkbe és nézegessük egy éven keresztül, majd egy papírgyűjtőben végezze, hanem hogy adjon nekünk egy élményt is.

A mandala egy önismereti örök naptár egy kifestő.

Alapgondolatunk az volt, hogy ne  csak egy egyszerű naptárt tartsunk a kezünkben megjelölve a piros betűs ünnepekkel, névnapokkal, hétvégékkel, hiszen minden családnak más és más ünnepek a fontosak – értjük ezt vallási ünnepekre, születésnapokra, névnapokra valamint más fontos évfordulókra.

További különlegesség, hogy a naptár közepén találhatóak a mindenki által kedvelt állatövi jegyek szimbólumai is. Mivel nem mondható el, hogy például a szeptember a szűz hava, így elhelyeztük benne a mérleg szimbólumát is. Nagyobb részben a szeptember a szűz havában telik, de már a hónap vége a mérleg jegyébe is átnyúlik.

Mi a Mandala?

A mandala (szanszkrit eredetű szó), mely kört, korongot jelent, ez a naptár teljesen kőr alakú és szimbólumú.
A naptári hónapoknál figyeltünk az évszakok változására, a jelképekre…stb.

A mandala egy kőr alakú kép, aminek középpontja a kép közepe. Minden pontja a teljeségre való törekvést mutatja. A kőr a mindenség szimbóluma. Nincsen kezdete és sosincsen vége.

Az önismereti kifestő naptár ezért kőr alakú, úgy ahogyan a Nap végig pásztázza az eget minden áldott nap.

A naptáron nem jelöltük az ünnepeket. Úgy gondoljuk, hogy minden embernek megvannak a saját, számára fontosabb ünnepei, évfordulói. Értjük ezalatt, hogy aki leül minden hónap elején / végén és kiszínezi a maga naptárját, a saját érzéseit viszi bele. Lehet, hogy csak utólag veszi észre, hogy melyik nap volt a legjobb abban az adott hónapban. Mindenkinek máskor van a névnapja, a születésnapja és a különböző házassági vagy egyéb más évfordulói.

Nem szándékoztuk ezzel meghatározni a naptár fogalmát, hiszen az alkotás élménye a legfontosabb.

Ajánljuk ezt az Önismereti Kifestő Mandala Naptárt mindenkinek, aki szeretne csak egy kicsit kikapcsolni ebből a rohanó Világból. Gyerekeknek és felnöttek egyaránt!

Jó alkotást!

Amy Fritzpatrick
Amy FritzpatrickÍró, Kreatív
2009-ben megálmodtam, hogy lesz egy mandala naptáram. De a csillagok akkor nem álltak úgy, hogy bele merjek ugorni a naptár-üzletbe, meg az első kiadásban mi magunk is sok híbát találtunk.

Aztán jött egy nagy változás az életemben, amikor elővettem újra a fiókban porosodó kerek naptárt, és elkezdtem összerakni újra, és újra hogy hogyan lehetne még jobb, hogyan juthatna el a közönséghez. Hirtelen olyan problémákkal találtam szembe magam, hogy mindenkinek tetszett az elképzelés, viszont kicsit megijedtek a kerek formától, de egy mandala naptár mégsem lehet kocka!

Az életembe ekkor megérkezett Palman Zsuzsi, aki segített minden hibát hónapról hónapra kijavítani, és modernizálta az első elképzeléseket. Ezért mondhatjuk, hogy ez a mandala naptár ami ki kerül a nagyközönséghez a második kiadása a Mandala Önismereti Kifestő Naptárnak.

Azért tettük rá az Önismereti Kifestő szavakat, mert nem csak gyerekeknek szól, hanem minden olyan személynek aki egy kicsit szeretne kiszakadni a mindennapok rohanásából.

Remélem mindenki örümét leli benne, és segít önmagát megismerni.
Amy Fritzpatrick